Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Κασέτες, ζωγραφικές, μαρκαδόροι και... ΚΙΤ

 Πάμε λίγο όπισθεν στα χρόνια της ένδοξης κασέτας και στα φανταστικά υπερ-δώρα που είχαμε τη τύχη να λάβουμε ως πιτσιρικάδες. Αρχικά να πω ένα ευχαριστώ σε όσους ρετρο-μανείς και ρετρο-μερακλήδες κάνανε το κόπο να ανεβάσουν το θρυλικό υλικό, σε μπλογκς και youtube. 




 Ο Μάικλ Νάϊτ λοιπόν που λέτε είναι Μέγας Παιδικός Ήρωας. Για τη πιτσιρικαρία των 80's - 90's τουλάχιστον. Τον βλέπαμε στη τηλεόραση με μάτια γουρλωμένα να κάνει όλα εκείνα τα απίθανα πράματα και να κυνηγάει τους κακούς με τον αχτύπητο ΚΙΤ... [Τα καθάρματα!]. Όλοι θέλαμε να γίνουμε οδηγοί έστω και για λίγο εκείνης της μαύρης αμαξάρας, να πιάσουμε τη κουβέντα από το "ρολόι-πομποδέκτη" [Έλα ΚΙΤ], να μπούμε στο μυστικό κρυσφήγετο φορτηγό και να δούμε και την όμορφη Έϊπριλ. Φυσικά.



 Τι μου θύμισες τώρα... Καθόμουν που λέτε και ζωγράφιζα, σα παιδί κι εγώ χαρωπά-τα-δυο-μου-χέρια-τα-χτυπώ, τα μπλοκ που είχαν τις ιστορίες με τη συνοδευτική αφήγηση στο κασσετόφωνο. Συνολικά ήταν 3 ιστορίες: Χωρίς Παιχνίδι, Ο ΚΙΤ & οι Εξωγήινοι και Ρομπότ εναντίον ΚΙΤ -περιττό να πω τις είχα ΟΛΕΣ- η εταιρεία ελγκρέκο τα έβγαζε τα σετ στα παιχνιδάδικα... Αξέχαστα θα μείνουν ο ...Κοιλαράς ο λιτλ τζάϊαντ ο Έλεον Γκίντεον Φόρμπαχ και η φωνή του Κιτ! Ο εκφωνητής ειδικά όλα τα λεφτά! Εννοείται το μουσικό θέμα -μπιτάκι από τη σειρά στη τηλεόραση υπήρχε κι εδώ.


 

Πάντως καλά κρατιέται ο Μάικλ Νάιτ ακόμα και τώρα. Ας βάλουμε και κάτι σχετικά πρόσφατο από το κυρ Ντειβιντ (aka Μάικλ, Μιτς Μπέιγουοτσ) με επίσης ρετρό-διάθεση! 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου