Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Sherlock: The Liverpool Demon

 Ο μιστερ Σέρλοκ Χόλμς στα κόμιξ; Κι όμως να κάτι που δε περίμενα για το κλασσικό και αγαπημένο ήρωα. Ελεμένταρι Γουότσον που λέει και ο ίδιος. Κι όμως με ένα ψαχούλεμα λοπόν σκόνταψα σε αρκετές περιπέτειες και σε άλλα μπλογκάκια που ασχολούνται με το αντικείμενο και σε  σχετικά πρόσφατες εκδόσεις. 

 Πρόσφατα λοιπόν  διάβασα  τη περιπέτεια The Liverpool Demon (5 τεύχη της Dynamite) και μπορώ να πω ότι είναι πολυ καλή προσπάθεια. Κλασσικά το μενού περιέχει μυστήριες επιθέσεις από ένα φοβερό και τρομερό πλάσμα που έχει αναστατώσει τους φίλους μας τους άγγλους και φιγουράρει στα ταμπλόιντς των εφημερίδων -ιέκτακτοοοο παραάρτημααα γιέφημερίιδεεες- κι όλοι αναρωτιούνται τι θα γίνει. Μην είναι αρκούδα από τη παγωμένη τούνδρα, μην είναι φυγάς από το ζωολογικό κήπο, ρε μπας κι είναι βαμπιρονυχτερίδα, όλοι παραμιλάνε για ένα τρομερό δαιμόνιο που λέγεται Σπρινγκχιλ Τζακ. Ε, μέχρι να αναλάβει δράση ο Σέρλοκ και ο κολλητός του ο γιατρός Γουότσον. Και να θριαμβεύσουν. Για ακόμα μια φορά.




  Αρκετά σκοτεινό ίσως λίγο περισσότερο απ' ότι θα ήθελα, σε πολλά σημεία μοιάζει ποιοτικά με το στυλ της εκδότριας Dark horse -η συγκεκριμένη είναι κορυφαία πιστεύω, με τεράστια γκάμα τίτλων. Ένα άλλο σημείο που θα ήθελα λίγο περισσότερο να είχε προσεχθεί είναι το γεγονός ότι σε στιγμές δράσης (πάλη πχ) ήθελε περισσότερη δουλειά στα σχέδια, αλλά ξερωγώ μπορεί πάλι να είναι ιδιοτροπία δική μου. Όρεξη και χρόνο να έχετε πάντως να διαβάζετε αυτό διαπίστωσα, γενικά υπάρχει αρκετό υλικό. Τώρα έχω καταπιαστεί με ένα άλλο τευχάκι, από άλλη εκδότρια, στο οποίο απέθαντα και άλλα νεκροζώντα κάνουν σουλάτσο σε ένα χωριουδάκι κάπου εκεί πάνω (δείχνει αόριστα κατευθυνση ΒΔ) οκ..... Όσοι πιστοί κομιξάκηδες προσέλθετε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου