Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σκοτεινή Ηρεμία

"Αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι η στενομυαλιά και η προκατάληψη που μας εμποδίζουν να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Εύχομαι να ήμασταν περισσότερο τίμιοι με τους εαυτούς μας, να βλέπαμε τα πράγματα πιο καθαρά και ορθολογικότερα. Με το πέρασμα του χρόνου γίνομαι όλο και περισσότερο αναστατωμένος γύρω από το θέμα κι έτσι αναρωτιέμαι τι μας κινεί και τι μας οδηγεί στο να πιστεύουμε τα πράγματα που πιστεύουμε. Το μεγάλο θέμα είναι η απόλυτη κατασκευή της θρησκείας και της πίστης. Ο τίτλος είναι Construct - Κατασκευή, με το πιο αρνητικό τρόπο: αυτό της ασπίδας ή της δικαιολογίας που χρησιμοποιούμε ώστε να κάνουμε τα πράγματα που εν τέλει κάνουμε"
 Αυτά επισημαίνει ο mr. Mikael Stanne στη περιγραφή του για τη νέα δισκογραφική δουλειά των πρωτοπόρων της γκοθενμπεργκ σκηνής Dark Tranquillity. Μιας μπάντας με σταθερή παρουσία στο χώρο, μεγάλη αποδοχή και εξαιρετικών αλμπουμ. Με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες του γκρουπ κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα με προορισμό τη τέχνη και την έκφραση. Ίσως είναι ένα κοινό μυστικό στο πεδίο των τεχνών, γενικότερα, ότι όταν έχεις ένα κεντρικό θέμα και ασχολείσαι με αυτό, καλό είναι να το αναδεικνύεις με τρόπους που δεν είναι συνηθισμένοι.
Η Επιστήμη του θορύβου.

 Γι'αυτό το σκοπό υπάρχουν κατάλληλα "εργαλεία" όπως αλληγορίες μεταφορές, παρομοιώσεις, σουρεαλ αποτυπώσεις κλπ. όλα θεμιτά - δημιουργούν εντυπώσεις στον ακροατή και συνεισφέρουν στην αλληλεπίδραση των καλλιτεχνών με το κοινό τους. Σε συνδυασμό φυσικά με την ενορχήστρωση, το μεράκι τους για εξέλιξη στο χρόνο και τη προσεγμένη παραγωγή.

Ο νεοφερμένος, το απαίδευτο μάτι και αυτί, ίσως δε καταλάβει με τη πρώτη αλλά το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι ο κάθε καλοπροαίρετος ακροατής - αναζητητής μιας "εκλεπτυσμένης έντασης" θα γευθεί τη μύηση, και η παρακολούθηση της όλης φάσης θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.


Ένα ερώτημα που δημιουργείται αυτόματα: είναι δυνατό να υπάρχει κάτι στη σημερινή εποχή, που με την ύπαρξή του να σε ενοχλεί τόσο πολύ, κι έτσι να αφιερώνεσαι - με όχημα τη καλλιτεχνική έκφραση - να το αντιμετωπίσεις & να το αποδομήσεις όσο είναι εφικτό? Ο καλλιτέχνης έχει αυτό το "σκουλήκι" μέσα του. Και γίνεται έτσι ένας "καλός αγωγός" που με τη δουλειά του θα δώσει ένα αποτέλεσμα στους ακροατές που με το τρόπο τους, μετέχουν κι αυτοί στο προβληματισμό & τη προβολή της συνολικής προσπάθειας.

Μονο-χρωματικές κηλίδες...

Ίσως έτσι δώσει με τη δουλειά του, με τη μουσική & τη ποίησή του, ένα χρήσιμο εργαλείο σε όσους το χρειάζονται. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και ο γράφων & γι'αυτό εκτιμώ και υποστηρίζω τη προσπάθειά τους.
Dark Tranquillity - από στίχους άλλο τίποτα...
Επι τω έργω - αρτιστική απεικόνιση...

Δε θέλω να πλατιάσω, δεν έχει νόημα κιόλας. Το μόνο που κάνω είναι να δώσω υπόσχεση να τους από κοντά με τη πρώτη ευκαιρία, το άψογο feeling σε live - δε παίζονται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου